• Gecertificeerd framer
  • Modernste apparatuur
  • Pass-partout snijden
  • Lijstenmakerij
Home » Over reflex33 » Even voorstellen

Even voorstellen

Mag ik mij even voorstellen, Ed Vermeulen GCF. Guild Commended Framer, Lid van Fine Art Trade Guild, Lid van Art & Frame en gecertificeerd lijstenmaker en inlijster van Reflex33.nl de inlijstwinkel van Leidschendam-Voorburg, Voorschoten en omgeving. Na een aanloop genomen te hebben als fotograaf en cameraman, ben ik mij steeds meer gaan interesseren voor het lijstenmakers vak.

Reflex33.nl is sedert 1967 gevestigd in Voorburg en als lijstenmaker en inlijster niet meer weg te denken uit de Herenstraat in het Huygenskwartier, ( het historischs centrum Voorburg,rondom de oude kerk ).

Een ambachtelijke lijstenmakerij & inlijstwinkel met een keus uit meer dan 2000 lijstprofielen in diverse prijsklassen. Handbelegde gouden en zilveren lijsten, passe-partouts snijden we in alle maten. Tevens een zeer uitgebreide collectie foto lijsten in goud en zilver en z.g. standaard lijsten in hout, metaal, aluminium. Ook hebben we veel vierkante lijsten en kunt u bij ons terecht voor ophangsytemen en verlichting. Ingelijste etsen van Voorburg, Rijswijk en Leidschendam uit voorraad leverbaar.
Specialist in batik, papyrus en borduurwerken, het opspannen van grote schildersdoeken, schoonmaken en restauratie van schilderijen, diverse papierrestauratie werkzaamheden.

Inmiddels oefen ik het vak zo’n 35 jaar uit. Omdat ik vakmanschap en kwaliteit nastreef volg ik nog steeds seminaars en andere scholingen in binnen en buitenland. Met enige trots kan ik dan ook zeggen dat mijn bedrijf is uitgegroeid tot een goed geoutilleerde lijstenmakerij en restauratie atelier. Als u mijn site doorloopt ziet u ’n deel van de mogelijkheden die ik samen met mijn team u bieden kan. Ik nodig u dan ook uit eens langs te komen bij ons in het Huygenskwartier,modern gespeld ” Huijgenskwartier “.

  • Gecertificeerd framer
  • Modernste apparatuur
  • Pass-partout snijden (klaar terwijl u wacht)
  • Liefde voor het vak

9.4

Deze maand in beeld


Ed Vermeulen

Reflex 33
Herenstraat 33
2271 CA Voorburg
Tel.:070 – 3865125
Email: post@reflex33.nl
Website: www.reflex33.nl

Kwaliteitsniveau van de lijstenmaker naar een hoger peil

30 jaar geleden begon Ed Vermeulen, uit nood geboren, als lijstenmaker. Hij was fotograaf en had één van de eerste fotoprintmachines. Maar de geleverde kwaliteit beviel hem niet en hij zette de machine stil ondanks een leasecontract van duizenden guldens per maand dat gewoon doorliep. Wat nu?

Ed moest iets doen om het ontstane gat te dichten. Op dat moment verkocht hij al veel lijsten van Jyden-Juka en de klanten die een lijst op maat wilden, stuurde hij door. Hij besloot dat niet langer te doen, maar het inlijstwerk zelf ter hand te nemen. Dus ging hij naar de beurs, de plek waar toendertijd alle leveranciers van de lijstenbranche samen kwamen. De plek om advies te krijgen over opstarten, machines en materialen.

Vele cursussen heeft Ed doorlopen en afgerond. Zeg maar gerust alle cursussen die er in Nederland en België te volgen waren in dit vakgebied. Zoals cursussen bij Anton Fiers in Brugge, bij Erijko, bij Eurolijsten, bij Instituut Collectie Nederland, Restauratoren Nederland en de VAR.

Papierrestauratie gaf Ed een goed gevoel, dit werd dan ook zijn specialiteit. Met Peter de Vries als leermeester en later als vriend. Onderscheidend is Ed ook in het opspannen van borduurwerken, objecten inlijsten en het maken van gewassen passepartouts (passepartout met versiering in de vorm van lijntjes en ingekleurde of ingelegde banden/randjes).

Eenvoudig werk heeft niet Ed’s voorkeur. Nee, uitdagend moet de opdracht zijn. Eerst een paar dagen moeten nadenken en dan met een voorstel komen, dat doet hij het liefste. Zoals toen hij werd gevraagd om een Afrikaanse bruidsjurk in te lijsten. Deze was van vet leer, geheel geregen met kralen en woog ca. 5,6 kg. Dat was toch wel één van zijn opmerkelijkste projecten.

Mooi, mooi, is het vak, zegt Ed. Altijd blije en tevreden klanten, die dikwijls de diepste emoties met je delen. En elke dag weer anders, hij houdt van die afwisseling.

De lijstenmaker is ervan overtuigd dat een goede prijs ook staat voor kwaliteit, Ed staat achter de stelling: wees bang te goedkoop te zijn, je doet jezelf dan tekort. Ook is hij er altijd voorstander van geweest om het kwaliteitsniveau van lijstenmakers naar een hoger peil te brengen. Dat is één van de redenen waarom hij zich heeft aangesloten bij branchevereniging Art en Frame. Hij ziet deze vereniging als coördinator van en voor de leden en als partij richting leveranciers, overheid en andere benodigde contacten.

Kansen ziet Ed nog genoeg. Te veel, zou je haast zeggen. Deze ervaren lijstenmaker is inmiddels 70 jaar en zoekt een opvolger.